Ontwerp één wagen per continent. Een wagen waar dieren, gebouwen, stijlen en menselijke figuren centraal staan. De wagen zou zonder enige uitleg het continent kunnen uitstralen.”

Met deze opdracht zette Bram Buytaert, onze kersverse regisseur, de wagenbouwers aan het denken. Een thema met erg veel potentieel, waar de corsogroepen ongetwijfeld hun creativiteit in kwijt kunnen. Het corso zelf beloofd een cultureel totaal spektakel te gaan worden.

Het Gildenhuis zat afgeladen vol voor de themavoorstelling van het 67ste bloemencorso van Sint-Gillis. Met een zinderende trailer en dito affiche, werd “Continenten” voorgesteld. Vooraf konden we genieten van een documentaire rond bloemencorso Sint-Gillis, waarin enkele anciens uit onze corsogemeenschap mooie momenten met elkaar deelden, en het hadden over de essesntie van het corso – de vriendschap.

In het corso “Continenten” worden de wagens opgebouwd rond 3 basis elementen : Mens – Dier – Stijl.

Het Dier speelt de hoofdrol op de wagen en is het dus het beblangrijkste object, gevolgd door bouwstijlen en passende decor elementen. Het dier is het mooiste op aarde, maar wordt onderdrukt door de mensheid.

De Mens kan uitgebeeld worden in tekeningen – schilderijen, maar kan ook zeker krachtig vertoond worden in de gepaste figuratie op of rond de wagen. Het geheel ondersteund met passende muziek. Traditioneel, opzwepend, krachtig of emotioneel.

De Stijlen worden uitgebeeld door de bekendste bouwwerken ter wereld, motieven of tekeningen, schriften of gezegeden die het continent vertegenwoordigen. Stijlen zijn zowel te vinden in gebouwen van de modernste steden tot tempels in de jungle. Bouwwerken kunnen ook bekende blikvangers of standbeelden zijn.

Onze wagenbouwers en regisseur kunnen aan de slag. Sint-Gillis staat alweer een hoogdag te wachten op zondag 3 september 2017.

 

[media-downloader media_id=”390″ texts=”Download bijlage: Thema_Continenten.pdf”]