• slide1

Vernieuwd corsocomité klaar voor 5 bruisende corsojaren

29 NOVEMBER 2016

We blikken zeer tevreden terug op de 66ste corso van zondag 4 september. Het leek de  voorbije maanden windstil maar niets is minder waar. Achter de schermen werd volop werk gemaakt van een vernieuwd bestuur.

Met trots en heel veel enthousiasme kunnen we melden dat op 28 november een nieuw bestuur werd gekozen. Het nieuwe corsobestuur ziet er als volgt uit.

  • Voorzitter: Dieter Mannaert
  • Ondervoorzitter: Guido Van Der Jeught
  • Secretaris : Eddy Verdickt
  • Penningmeester: Frankie Van Beveren
  • Regisseur: Bram Buytaert
  • Stijn De Wolf: Kinder en jeugdcorso
  • Leden van het comité: Therese Van Gucht (Commissaris), Patrick De Wael (Commissaris), Karel De Clercq (Steunkaarten, Peters en Meters, Ambassadeurs), Laurens Hofman (Veiligheid) en Dirk Abbeloos (Vertegenwoordiger Stad Dendermonde).

Met de komst van Dieter Mannaert, Bram Buytaert en Laurens Hofman wordt zoals vele comitéleden het verwoorden “de kaart van de jeugd getrokken”.

Dieter Mannaert verdiende zijn sporen door meer dan 10 jaar voorzitter te zijn van Corsogroep Blozen. De corsomicrobe werd hem bovendien met de paplepel ingegeven. De nieuwe voorzitter blaakt van het enthousiasme en wil vooral van de bloemencorso nog meer hét evenement van Sint Gillis te maken. Samenwerken en partners zoeken wordt daarin de leidraad.

Guido Van Der Jeught stond 5 jaar aan het roer van de Bloemencorso en geeft nu de fakkel door. Als ondervoorzitter blijft hij zijn ervaring ter beschikking stellen van het nieuwe comité.

Eddy Verdickt was is het verleden reeds moderator (en blijft dat ook) en commissaris. Als secretaris-coördinator zal hij nog nadrukkelijker actief meewerken en niet alleen organisatorisch maar ook administratief de vereniging ondersteunen.

Frankie Van Beveren was in het vorige bestuur reeds verantwoordelijk voor de financiën en communicatie. Ook in het nieuwe bestuur zal hij waken over de centen en de contacten met de pers blijven verzorgen.

Nieuwkomer en revelatie wordt regisseur Bram Buytaert. Bram was de voorbije 10 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de wagens bij corsogroep Blozen en heeft daar definitief de fakkel overgedragen aan de jeugd. Op die manier staat Bram 100% ter beschikking om alle groepen met raad én daad bij te staan. Het aanstekelijk enthousiasme en de ervaring van Bram wordt zeker een meerwaarde voor de corso.

Voormalig regisseur Stijn De Wolf zal zich ontfermen over de kinder- en jeugdcorso. In het verleden was dit reeds een enorm succes en als corso-comité willen we hier nog meer op inzetten. De kinder- en jeugdcorso is immers uniek en is onze kweekvijver voor toekomstige wagenbouwers.

Het nieuwe corsobestuur heeft veel werk op de plank.  

Vooreerst wil het corsobestuur de groepen nog meer betrekken bij de corso. We gaan bekijken hoe we de groepen beter kunnen ondersteunen. De verhuis naar de nieuwe werkhallen wordt ook voor het comité een uitdaging. Maar wel een uitdaging die we met veel enthousiasme aangaan.

Die nieuwe werkhallen zorgen ook voor een financiële uitdaging. Maar samen met de sponsors, het stadsbestuur en door middel van nieuwe initiatieven zal het vernieuwde comité ervoor zorgen dat de corsogroepen niets merken van de gewijzigde financiële situatie.

Dit comité bruist als nooit tevoren en werkt met veel enthousiasme aan de 67ste corso op zondag 3 september 2017.

Het eetfestijn met de wagenbouwers en de bekenmaking van het thema van de corso 2017 heeft plaats op 21 januari in het Gildenhuis te St Gillis Dendermonde.