• slide1

Een nieuwe thuis voor onze wagenbouwers

24 OKTOBER 2016

De nieuwe werkhallen zijn een feit !

Op vrijdag 21 oktober werd op het stadhuis van Dendermonde het ontwerp huurovereenkomst plechtig ondertekend door het stadsbestuur en bloemencorso Sint-Gillis.

De stad Dendermonde levert een enorme inspanning om een veilige loods ter beschikking te stellen van onze wagenbouwers. De gebouwen in de Hemelstraat en de Moerstraat (waar we tot dusver onze opbouw deden) waren intussen dermate in verval geraakt dat de veiligheid stilaan in het gedrang kwam. De nieuwe loods is dus meer dan welkom.

Anderzijds betekenen de nieuwe werkhallen voor het bloemencorso comité een jaarlijkse meerkost van om en bij de 8.000 Euro (huurgelden en energiekosten). Deze kosten zal het comité in aanvangsfase voor zijn rekening nemen en niet doorbelasten aan de wagenbouwers.

Het betekent wel dat we op zoek zullen moeten naar extra inkomsten. We geloven in elk geval in de publicitaire waarde van het bloemencorso voor de lokale handelaars en KMO’s, en verwachten dan ook extra sponsoring te kunnen aantrekken. Het comité is ambitieuzer dan ooit en wil de komende jaren het bloemencorso van Sint-Gillis nog meer elan geven en verder uitbouwen tot een totaalevenement. De eerste zondag van september zal ook in de toekomst een hoogdag blijven voor Sint-Gillis.

De aanpassingswerken aan de nieuwe loods zullen weldra van start gaan. Indien deze tegen april 2017 klaar zijn, zal het volgende corsoseizoen in de nieuwe werkhallen van start gaan. Bij eventuele vertraging kunnen we alsnog een jaartje terecht in de huidige gebouwen.

(Eddy Verdickt, bestuurder Bloemencorso Sint-Gillis-bij-Dendermonde vzw)