• slide1

Speelgoed in overvloed, een corso vol emoties !

08 SEPTEMBER 2016

Bewondering en appreciatie... bij het talrijk opgekomen publiek – ondanks de mindere weersomstandigheden. Rijen dik op sommige plaatsen langs het parcours. Spontaan applaus en vele positieve reacties. Terechte trots bij alle wagenbouwers (klein en groot), dansgroepen en muziekkorpsen. Want samen maakten ze er een schitterende corso van.

Fier als vanouds... het peird van Sint-Gillis, de orde van de stalhouders, en de eerste vrouwelijke heemskinderen uit de geschiedenis. Een mooie ouverture van het 66ste bloemencorso van Sint-Gillis. De oproep om de huizen te bevlaggen en de gevels te versieren met speelgoed viel niet in dovemansoren. Sint-Gillis kleurde blauw en geel. Ons peird groette zijn dorpsgenoten op gepaste wijze.

Enthousiasme alom... bij onze youngsters. 12 prachtige kinderwagentjes en 3 jeugdwagens die de concurrentie met de groten jongens stilaan aankunnen. De toekomst van het corso lijkt verzekerd. Een klassement moet helaas een 3de, 2de en een 1ste plaats hebben, maar voor het publiek en het corsocomité waren het allemaal winnaars.

Respect... bij corsogroep KWB voor de spontane hulp die ze van de collega’s van Blozen kregen bij een technische panne onderweg. Chapeau! Legoland in dahlia’s van KWB kon overigens vele toeschouwers bekoren. De legoland toegangspoort, legoblokjes, en de typische Deense huisjes vormden een mooi geheel.

Vertwijfeling... bij Blofoyo. Na een knappe vierde plaats op het corso in Blankenberge vorig weekend, werd hun eigentijdse en eigenwijze “special edition” van Monopoly “slechts” zevende. Met uitzonderlijke (groene) kleuren, een originele vormgeving, optische illusies en een knappe afwerking, leverde corsogroep Blofoyo evenwel een pareltje van een corsowagen af.

Ontgoocheling... bij Wonderland omwille van de 6de stek. De wondere speelgoedwinkel was nochtans een schitterend stukje vakmanschap. Veel respect ook bij alle wagenbouwers voor de snijwerk kunsten van Mathias De Waele. Knappe constructie ook, mooie kleuren en goed gestoken. Het was geen makkelijke opgave voor de jury dit jaar.

“Mixed feelings” bij de Otterstraat, maar vooral tevreden om hun mooie wagen. Een mooie 5de plaats. Veni, vidi, vici, Stratego straalde kracht en kleur. Fijne figuren, originele apotheose in dichtvorm.

Verrassend, de Cars van Bobo. Een super come-back na een sabatjaar. De kleurrijke Bliksem McQueen, Takel en Luigi, de fijne emblemen en de mooie vormgeving konden publiek en jury bekoren. Bobo pakte net naast het podium en werd 4de.

Vertedering bij de passage van “de grote vriend van ieder kind”. De kleinste spruit van de vriendengroep Fantasia hield zijn speelgoedhond stevig aan de leiband. De meer dan 10.000 weergaves via onze facebookpagina, bevestigen dat deze creatie ongetwijfeld de publiekslieveling was van de corso. Spectaculair, mooie kleuren, veel beweging. Een welverdiende 3de plaats.

Origineel. De combinatie van populaire en kleurrijke dino’s en een slingerende knikkerbaan. Sublieme afwerking, het handelsmerk van Expressivo. De dinosaurus-knikkerbaan strandde op een zucht van de eerste plaats.

Sympathie voor de speelgoed inzamelactie van de overwinnaar. De wagonnetjes van de Corso-express van Blozen werden overladen met speelgoed voor de kansarme kinderen uit de regio. De unieke vormgeving, de prachtige kleuren en de show in het corso - inclusief een eigen soundtrack ingezongen door het kinderkoor van de Dendermondse muziekacademie – maakten van de corso-Express een mooie afsluiter en terechte winnaar van onze corso.

Foto’s van het corso “Speelgoed in overvloed” vind je hier op deze website en op onze facebook pagina .

Tekst :Eddy Verdickt