De Bloemencorso van Sint-Gillis-Dendermonde zal op zondag 5 september ook op wat nieuwigheden kunnen rekenen. Zo zullen voor het eerst een bloemenprinsje en -prinsesje van de partij zijn.

De kinderen volgen de Bloemenprinses Kiliana De Meersman van de voorbije vijf jaar op. De eer valt te beurt aan Louise Van den Steen (11) en Mathz Peeters (10). De kinderen stuurden een creatieve kandidatuur in en werden door een jury uitgekozen om de rol te vervullen. “Ik ben heel blij dat ik werd uitgekozen”, zegt Louise. “Hier droom ik al zo lang van. Ik had dan ook geprobeerd mijn inzending zo creatief en leuk mogelijk te maken en dat is blijkbaar in de smaak gevallen. Ik tel nu ongelooflijk af naar de Bloemenstoet.”

De kinderen zullen in de stoet rondrijden in een cabrio. Bovendien zijn een reeks ‘dahliameisjes’ aangesteld om vooraan in de stoet te lopen om iedereen welkom te heten en programmabrochures aan te bieden. “Daar hoort ook een collectebus bij, want toeschouwers kunnen onze Bloemencorso steunen met een vrije bijdrage als ze dat willen”, zegt Frankie Van Beveren.