De Kindercorso werd in 2005  in het leven geroepen door Frankie Van Beveren als één van zijn eerste initiatieven bij zijn aansluiting bij het corsocomité, terwijl hij 2009  de kindercorso uit breide met een Jeugdcorso.

In 2012 gaf hij zijn “troetelkind” door aan Jolien Van Nieuwenhoven , en dit omwille van het feit dat hij dat  jaar zelf verantwoordelijke en ontwerper werd van een corsowagen van Expressivo.
Jolien vervulde 4 jaar de taak met hart en ziel tot en met 2015.
In 2016 nam Hilde Heyvaert de verantwoordelijkheid op zich en bracht heel wat kinder- en jeugdwagentjes aan de start.

In 2017 nam Stijn De Wolf de taak op zich om enkele kinderwagentjes en 2 jeugdwagens bij elkaar te krijgen die de eigenlijke corso voorafgingen.

In 2018 zal Stijn De Wolf de kinder- en jeugdcorso coördineren en zal hij bijgestaan worden door Kim Segers en Niels Laureys om alles tot een goed einde te brengen.

2019 wordt het eerste jaar dat Kim Segers en Niels Laureys de kindercorso volledig onder handen zullen nemen. 
Ook zal er voor het eerst de mogelijkheid zijn om zelf mee bloemen te komen steken op de corsozaterdag.
Zo kunnen we een hoop jongeren en kinderen de kans bioeden mee te werken aan één van de grootste events van de Denderstreek.

De taak van de verantwoordelijke van de kinder- en jeugdcorso is de jeugdige bouwers bij te staan bij  de opbouw en de bebloeming van hun corsowagentje, hun de eerste begrippen van het bloemprikken aan te leren. De verantwoordelijke geniet mee van het plezier dat de jonge bouwers aan de dag leggen. Het is fijn en bemoedigend om sommige onder hen te zien doorgroeien via de jeugdwagens naar de volwassen corso.

Het applaus van de toeschouwers is hun grootste prijs.
De kindercorso is in 2018 aan zijn 14de uitgave toe, terwijl de jeugdcorso aan zijn 10de uitgave.

Wij kijken met z’n allen dan ook opnieuw uit naar hun creaties.

Wil jij ook schitteren in de volgende corso?
Neem dan zeker contact op met Kim Segers
 of Niels Laureys via ons contactformulier.
Kim en Niels nemen u met veel enthousiasme mee in onze corsowereld.