Het bouwteam


Het corso bouwteam is door het bloemencorso comité opgestart om de bloemencorso technisch te ondersteunen en advies te geven aan nieuwkomers binnen deze traditie.

Begin 2017 hebben 2 grote corsogroepen die een vaste waarde vormden binnen het corso de boeken neergelegd, dat betekend dus minder wagens.

Een stoet met 5 wagens … dat kan niet volgens het comité en ze hebben zelf een tijdelijke oplossing gezocht voor dit fenomeen = zelf wagens bouwen, maar dan buiten competitie.

Wie zit er in het bouwteam?

Het team bestaat uit verschillende mensen uit groot Dendermonde die al enkele jaren corso ervaring hebben, mensen die daarnaast nog in een corsogroep zetelen of mensen die gestopt zijn en de draad terug oppikken.

Het bouwteam bestaat enkel uit handige harry’s met ieder zijn specialiteit: Lassers, houtbewerkers en piepschuim snijders, samen vormen ze één ploeg die vrijwillig wagens bouwen voor het corso.

Een kleine maar krachtige gedreven groepje.

Doel van het bouwteam

In 2018 de leegtes in de stoet zien op te vullen door samen te werken met nieuwe plaatselijke verenigingen. De lat van het corso hoog houden en het publiek tevreden stellen met een mooie volle bloemencorso.

Toekomst gericht is het doel om vooral nieuwe buurstchappen, corsogroepen of jeugdbewegingen te ondersteunen bij het bouwen van hun wagen.

Het bouwteam gaat de wagen niet voor hen bouwen, maar hen wel begeleiden en bijstaan wanneer nodig.

In het corsoweekend zelf, dan kunnen de groepen rekenen op technische ondersteuning zodat de inzet minder zwaar word.

Dit jaar heeft het Bouwteam oude onderstellen van onder het stof gehaald, onderstellen die al tientallen jaren door de straten van Sint-Gillis en zelfs Blankenberge gereden hebben maar al geruime tijd stonden te roesten.

Nieuwe banden op gezet, technische fouten uit gehaald en voorzien van een likje verf, klaar voor de toekomst!

Ook heeft het bouwteam er mee voor gezorgd dat verenigingen ondersteuning kregen bij het bedenken en bouwen van hun nieuwe onderstel.

Alsook was de maquette workshop en de cursussen om te leren lassen en piepschuim snijden een succesvolle inzet vanuit het comité samen met het bouwteam.

Werkmiddelen van het bouwteam

Het Bouwteam is aan de slag gegaan met het prijzengeld van de laatste plaats om alle kosten te dekken.

Te weinig budget, daarom heeft het Bouwteam enkele krachtige sponsors van buitenaf aangetrokken die geloven en inzetten in de toekomst van deze prachtige stoet!

Samen zetten ze in om de inwoners van de gemeente en het publiek in het algemeen te verassen.

kernwoorden van het bouwteam

Creativiteit

Liefde

Bouw

Techniek

Bebloem zelf eens een wagen

Dit jaar hebben we ook een bouwteam dat wagens maakt. Maar natuurlijk moeten op deze wagens ook bloemen gestoken worden!
En daarom doen we een oproep naar alle verenigingen van groot Dendermonde.

Wil je graag met je vrienden eens een dag komen bloemen steken en meewerken aan het grootste evenement van Sint-Gillis-Dendermonde?
Neem dan snel contact met ons op!