Het Bloemencorso in Sint-Gillis zal volgend jaar over muziek gaan. Het thema ‘Liefde voor Muziek’ is aan de wagenbouwers bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse etentje.

Op zondag 1 september 2019 zullen de groepen die meedoen aan het corso zich elk op een muziekgenre toespitsen. “Het is een ruim thema, wat ervoor zorgt dat er heel wat kan”, zegt regisseur Bram Buytaert. “Elke groep mag een genre voorstellen. Als er twee zijn die bijvoorbeeld voor klassieke muziek kiezen, dan krijgt in principe de eerste die het voorstel indiende, het genre. Uiteraard zijn er mogelijkheden genoeg, want muziek is met techno, folk, kleinkunst, hiphop, rock en jazz zeer ruim.”

Het corsocomité wil ook meer kinder- en jeugdwagens in de stoet. “In het verleden waren er steevast vijftien deelnemers, maar vorig jaar waren dat er maar zes”, zegt Frankie Van Beveren. “Met het muziekthema hopen we opnieuw meer jongeren op de been te krijgen. En we zullen daar zelf ons steentje toe bijdragen. Onze bouwers zullen klaarstaan om te helpen bij de uitvoering van de ideeën. We hopen vooral dat er meer kinderen bereid zijn om bloemen te komen steken als afwerking voor hun wagentje.”

Bij de volwassenen en grote groepen hoopt het bestuur opnieuw op tien wagens. “Die zorgen ervoor dat de uitstraling van het evenement groot blijft”, zegt Bram Buytaert. “Na Katuit moet het Bloemencorso hét event van Dendermonde zijn. Dus als we op termijn nog wat kunnen groeien, zullen we dat zeker niet laten.”

Groeien betekent voor het bestuur ook meer communiceren. “De wagenbouwers zullen nog meer betrokken worden”, zegt Van Beveren. “Zij zullen mee kunnen bepalen waarop de jury punten geeft. Zo worden de beslissingen van die mensen gedragen door alle groepen.” (svov)

svov