Bij de lokale politie kunnen binnenkort extra mensen aan de slag. Daarnaast investeert de stad ook in vier elektrische fietsen voor de agenten en het commissariaat krijgt nieuwe ramen en een nieuw onthaal.

Op de gemeenteraad werden enkele investeringen in de lokale politie goedgekeurd. “We hebben tijdens Katuit en het Bloemencorso twee poorten getest die aan betonblokken worden opgehangen om zo een straat af te sluiten. Die zijn goed bevonden en we kopen die ook aan”, zegt korpschef Patrick Feys. “Het is zelfs de bedoeling dat we die uitwisselen met de zone Lokeren, die ook zulke poorten heeft, zodat de beide steden ervan kunnen profiteren bij grote evenementen.”

De politie koopt binnenkort ook twee elektrische stadsfietsen en twee elektrische mountainbikes aan. Sinds 2016 zijn er negen extra agenten aangetrokken en er staan nu nog twee plaatsen voor wijkagenten open. “We trekken daarbovenop nog een derde persoon aan, een soort libero die kan invallen als een andere wijkagent ziek is, vakantie neemt of een opleiding volgt. En op de dienst Diefstalpreventie en Evenementen hebben we een vacature voor burgers uitgeschreven.”

Camera’s

Daarnaast zijn er plannen om het onthaal te vernieuwen in het commissariaat op de Noordlaan. “We willen meer op afspraak werken”, gaat de korpschef verder. “We willen efficiënter aan de slag gaan. In dat kader zal er ook gekeken worden hoe we ons personeel dat helpt op het justitiepaleis beter kunnen inzetten.”

Op termijn komen er ook nieuwe ramen, een nieuw branddetectiesysteem en beveiligingscamera’s. (svov) svov