De politie en het stadsbestuur van Dendermonde investeren nog meer in veiligheid. Vanavond staan twee aankoopdossiers op de agenda van de gemeenteraad.

De politie koopt twee veiligheidspoorten die bij grote evenementen ingezet kunnen worden. “Deze poorten hebben we bij Katuit en de Bloemencorso in Sint-Gillis geprobeerd en getest”, zegt korpschef Patrick Feys. “Ze zijn goed bevonden en dus gaan we nu tot een definitieve aankoop over. “We plannen ook de aankoop van nog extra betonblokken. In de toekomst is het de bedoeling om met de politiezone van Lokeren dergelijke veiligheidspoorten uit te wisselen. Zo moeten we er geen massa aankopen die toch maar af en toe gebruikt worden.” Voorts krijgt het politiegebouw aan de Noordlaan een betere beveiliging door plaatsing van een nieuwe toegangspoort en realisatie van een vernieuwd onthaal.

(DND)