SINT-GILLIS- – DENDERMONDE – Al 68 jaar organiseert men in Sint-Gillis-Dendermonde op de eerste zondag van september de jaarlijkse bloemencorso.

Hier zorgen een aantal verenigingen en buurtschappen voor de soms heel grote en fel gekleurde wagens die men versiert met duizenden dahlia’s en andere bloemen. En zoals elk jaar werkt men ook ditmaal rond een thema en dat is vandaag filmtoppers, grote kassuccessen zoals The Fast & The Furious, King Kong, Batman en Titanic. Verder is er ook nu weer een kinder- en jeugdcorso met kleine wagens die hen voor later moeten voorbereiden op het grote werk. In de Sint-Egidiuskerk loopt er ook een tentoonstelling van de Heemkring Marcel Bovyn rond de lokale verkiezingen. De stoet start om 14 uur aan de sporthal. Met verder vanaf 9 uur een pak randactiviteiten zoals een rommelmarkt. (wvd/foto wvd)