Komende zondag gaat het bloemencorso in Sint-Gillis uit. In tegenstelling tot in Blankenberge wordt hier niet gevreesd voor een tekort aan bloemen.

Het voorbije weekend paradeerde het Blankenbergse bloemencorso door de badstad. De organisatie bleek evenwel over niet over genoeg bloemen te beschikken omdat de dahliakwekers in Nederland geplaagd werden door de droogte.

“In Nederland is er twintig procent minder oogst, zodat onze groepen 20 procent minder bloemen kunnen aankopen”, zegt voorzitter Dieter Mannaert van het corsocomité van Sint-Gillis. “Maar dat zullen de mensen niet zien aan de wagens. De bloemen zullen iets breder moeten gestoken worden, dat is alles. Geen enkele groep komt in de problemen. Het weer van de voorbije dagen, met zon en regen, is trouwens ideaal voor dahlia’s. Dus verwacht ik dat de knoppen die nu op de planten staan zeker zullen opengaan, waardoor er voldoende zullen zijn. Het is trouwens elk jaar afwachten, want er zijn er niet altijd genoeg van elke kleur en dan is het ook aanpassen. We zijn dat gewend.” (svov)

svov