De Vier Heemskinderen die op het paard van Sint-Gillis zullen zitten op de eerste zondag van september, komen deze keer uit de Heilig Hartschool. “De school pakte de interne selectie op professionele wijze aan, de voorbije weken werden alle kandidaten onderworpen aan allerlei proeven”, zegt Tony Callaerts van de Orde der Stalhouders. “We willen de school bedanken voor de tijd en energie die gestoken werd in de selectieprocedure.” De reserves zijn Lieze Beeckman en Nette Hiel. De Heemskinderen werden Ebo De Bock uit het derde leerjaar, Silas Van De Velde en Zoë Philips uit het vierde leerjaar en Lotte Van Den Broeck uit het vijfde. “Ik wilde er graag eens opzitten. Ik zag het paard al een paar keer passeren tijdens het Bloemencorso en nu mag ik zelf van boven naar de mensen zwaaien”, zegt Ebo. “De kleding van een ridder aandoen, dat vind ik super. We moesten een evenwichtsproef doen met touwen, ook dat vond ik leuk, want ik kon het goed”, zegt Silas. Lotte: “Van zo hoog de stoet zien moet geweldig zijn. Ik wilde het proberen om erbij te zijn en schreef een motivatiebrief met daarin dat ik gek ben van het paard. Ik denk dat ik daarom gekozen ben.” Zoë: “Het is superleuk om naar te kijken en nu heb ik zelf de kans om geschiedenis te schrijven. Volgens mijn mama is het een hele eer om op het Peird te zitten. En dat geloof ik natuurlijk.” (svov)