Filmtoppers, dat wordt het thema van het Bloemencorso 2018 in Sint-Gillis-Dendermonde.

Het is een traditie dat de regisseur van de bloemenstoet tijdens het jaarlijkse etentje van de wagenbouwers in december het thema voor de volgende editie meegeeft en dat was dit keer niet anders. In 2018 wordt dat Filmtoppers.

“We vragen aan de groepen om de beste film aller tijden voor hen uit te beelden”, legt regisseur Bram Buytaert uit. “De film is het onderwerp, een van de scènes staat centraal, net als de filmsterren. Teken- en animatiefilms willen we niet zien in het grote corso, maar in het kindercorso is daar zeker plaats voor. Ook musicals laten we links liggen, want rond dat thema zijn er nog niet zo lang geleden al wagens gemaakt.”

Vanaf 20 december kunnen de groepen hun gekozen film en scène doorsturen. “We willen ook alle groepen aanmoedigen om voor gepaste figuratie te zorgen.Het geheel ondersteunen met filmmuziek maakt het compleet af. Daarmee kan dan de figuratieprijs gewonnen worden. De eerste zondag van september creëren we zo één grote filmset in de straten van Sint-Gillis. De volgorde van de wagens zal ik als regisseur bepalen”, besluit Buytaert. (svl)

svl