De wagenbouwers van de Dendermondse carnavals- en corsogroepen hebben een nieuw onderkomen gevonden op het Hoogveld. De werkhallen waar de groepen tot nu zaten, waren tot op de draad versleten.

De carnavalsgroepen van Baasrode en Dendermonde en de cor-sogroepen van Sint-Gillis-bij-Dendermonde hebben voortaan een gezamenlijk onderkomen op het Hoogveld. Daar werd afgelopen weekend Technisch Centrum 3 geopend.

“In het verleden hadden we steevast een paraplu nodig als we naar de wagens gingen kijken”, zegt Willy Ophalvens, voorzitter van het Dendermondse carnavalscomité. In de werkhal in de Hemelstraat regende het op meerdere plaatsen binnen. Er waren ook problemen met de elektriciteit. Maar daarover hoeft niemand zich nog zorgen te maken.

“We beslisten om een hal te huren van intercommunale DDS, waar voor alle groepen een plaats is”, zegt schepen van Gebouwen Leen Dierick (CD&V). “De verenigingen kunnen hun plaatsje huren voor 5 euro per vierkante meter. Wij betalen 53.000 euro huur per jaar voor de hal. Deze oplossing is ideaal. We waarderen de inzet van onze carnavalsgroepen en de mensen die bezig zijn met het bloemencorso. Zij verdienen een goed onderkomen.”

Iedereen tevreden, dus. “We hebben altijd geroeid met de riemen die we hadden, ook in de oude werkhal”, zegt Willy Ophalvens nog. “Maar nu hebben we een aangenaam onderkomen waar we samen met onze vrienden uit Baasrode mooie dingen zullen verwezenlijken.”

Ook bij het corsocomité zijn er alleen maar positieve geluiden te horen. “De jongste jaren was het echt niet meer te doen om wagens te bouwen in ‘t Hemelken”, zegt voorzitter Dieter Mannaert. “Deze hal zorgt ongetwijfeld voor een extra stimulans bij alle corsogroepen.”

Hoge toppen scheren

De groepen die meedoen aan Baasrode Carnaval zullen er eerst in mogen werken. “Ook wij waren het gewoon om met de paraplu in de hand onze wagens te schilderen”, zegt Richard Loverie. “Ik ben ervan overtuigd dat het carnaval aan de Schelde opnieuw hoge toppen zal scheren door de samenwerking met de groepen uit Dendermonde.”

Ook videoclub Ros Beiaard krijgt er een plaats. Het stadsbestuur en de comités openden de hal met behulp van een confettikanon.

stef van overstraeten