Corsogroep Blozen heeft, na een eerdere overwinning in Blankenberge, ook in Sint-Gillis-Dendermonde de Bloemencorso gewonnen. De wagen vol panda’s rond de Taj Mahal kon de jury het meest bekoren.

“We zijn daar erg trots op”, zegt voorzitter Dylan Van Ransbeeck. “Het is het eerste jaar dat onze jongere generatie binnen Blozen het roer overnam en meteen met mooi resultaat.” Op de tweede plaats eindigde Wonderland, met een Afrikaanse geïnspireerde wagen met reuzachtig luipaard op. De derde plaats was weggelegd voor corsogroep Otterstraat, de vierde plaats voor Bobo en de vijfde plaats voor KWB. Het was gisteren overigens voor het eerst sinds jaren dat de bloemenwagens na de stoet op zondag tijdens maandagvoormiddag niet te bewonderen waren op de Grote Markt in Dendermonde-centrum. Normaal stonden ze daar te kijk tijdens de wekelijkse maandagmarkt. “Maar uiteindelijk blijkt het toch heel omslachtig voor onze wagenbouwers om hun wagens daar telkens te krijgen”, zegt voorzitter Dieter Mannaert. “Daarom werd er dit jaar voor gekozen om ze op het grondgebied van Sint-Gillis te houden.” (DND)