Het 67ste Bloemencorso in Sint-Gillis-Dendermonde trok een pak volk en ging over de continenten.

Acht praalwagens vormden de stoet. Ze werden voorafgegaan door het kindercorso en het Peird van Sint-Gillis. “We zorgden voor heel wat nieuwigheden”, aldus voorzitter Dieter Mannaert van het corsocomité. “Het bouwteam maakte een grote wereldbol en De Anciens, een groep van wagenbouwers van vroeger, zorgde voor een wagen met de meest herkenbare dieren op aarde. Daarnaast werd ook de winnende wagen van de ontwerpwedstrijd in het Oscar Romerocollege uitgewerkt. We zijn blij met de grote opkomst. Samen met het grote aantal zelfstandigen en verenigingen dat een standje openhield, werd het een succes.”

De zes groepen zetten hun beste beentje voor. “Otterstraat pakte uit met ‘Op de rug van de toekan’, terwijl Bobo de industriële vooruitgang toonde in Noord-Amerika”, legde regisseur Bram Buytaert uit. “Blozen zette de panda in Azië centraal, Wonderland bleek helemaal wild van Afrika en de KWB liet de mensen zien waar het wit en koud is. In totaal werden meer dan één miljoen bloemen in alle mogelijke kleuren gebruikt.”

Het publiek kon de bloemenpracht smaken. “Je ziet dat de wagenbouwers en de bloemenstekers er heel veel werk in gestoken hebben”, zei Lotte Michiels. “Wat we gezien hebben, was allemaal heel mooi. Bovendien zorgde de organisatie ook telkens voor bijpassende muziek en animatie. Knap.” (svl)

svl