DENDERMONDE – Vandaag gaat al voor de 67ste maal in Sint-Gillis-Dendermonde de Bloemencorso uit. Waarbij de met duizenden bloemen versierde wagens de inventiviteit en wilskracht van de makers tonen.

“In totaal zijn er dit jaar 8 wagens die mee doen evenals een 10 wagens in de kinderstoet en twee in de jeugdstoet”, zegt Dieter Mannaert voorzitter van het Bloemencorsocomité. En zoals gewoonte is er dit jaar door de wagenmakers gewerkt rond een thema en dat is ditmaal de continenten. Speciaal is de groep Anciens, mensen van vroegere wagenbouwers die de handen in elkaar sloegen en met een eigen wagen komen. De corso eindigt aan de kerk rond 17 uur. Met natuurlijk naast de kermis een boel randactiviteiten. Zo is er vanaf 10 uur in de Potiaulaan een rommelmarkt, zijn er foodtrucks met een zomerbar, is er een door de lokale handelskring georganiseerde cavabar en een dj aan café de Sixtijn. Verder kan men ‘s avond op een groot scherm de voetbalmatch van de Rode Duivels tegen Griekenland volgen. (wvd/foto wvd)

Vandaag 14u.30, Centrum, Sint-Gillis-Dendermonde.