SINT-GILLIS-DENDERMONDE – De zeven continenten spelen de hoofdrol in de 67ste bloemencorso die op zondag 3 september door de centrumstraten van Sint-Gillis trekt. Met de werelddelen gingen de enthousiaste wagenbouwers maanden geleden reeds aan het werk om opnieuw een feeëriek en kleurrijk bloemencorso te bouwen.

Acht bloemenwagens, telkens met muzikale en visuele begeleiding, kleuren de continenten. Dat die bloemenwagens allen in Sint-Gillis werden gebouwd en de visuele acts van Dansateljee, GymMax en Shamado-it sierlijke Dendermondse kronkels tonen, maakt de corso bijzonder. De corso wordt gevormd en vertrekt om 14.30 uur aan de Resedalaan en trekt langs alle centrumstraten naar de Sint-Gillislaan waar ter hoogte van het kerkplein omstreeks 17 uur de apotheose gaat. Alle wagens worden nadien op de Potiaulaan tentoongesteld. Rond de bloemencorso worden in straten en op pleinen randanimatie aangeboden. (HuAe)

Info:www.bloemencorso.be