‘Bedreigd’, de wagen van corsogroep Blozen uit Sint-Gillis-Dendermonde, heeft de Bloemenstoet in Blankeberge gewonnen.

Hun wagen, vol panda’s, kon de jury het meest bekoren. Niet dat de concurrentie niet min was, want iedereen is het erover eens dat de Bloemenstoet in Blankenberge dit jaar één van de mooiste edities ooit was. Bij corsogroep Blozen zijn ze alvast supertrots op de overwinning. “De groep is net overgeschakeld op een jongere generatie en met twee nieuwe ontwerpers meteen een eerste plaats halen, dat is niet anders dan een fantastisch resultaat”, zegt Dylan Van Ransbeeck, voorzitter van Blozen. “We zijn dan ook met heel de ploeg zeer tevreden.”

De panda’s op de wagen van Blozen waren niet toevallig gekozen. “We speelden natuurlijk in op het thema van de stoet ‘dieren’, maar hadden tegelijk ook een symbolische boodschap”, zegt Van Ransbeeck. “Panda’s zijn een bedreigde diersoort. Met zoveel toeschouwers voor de bloemencorso van Blankenberge is het een ideale gelegenheid om daarrond te sensibiliseren”.

In de wagen van Blozen werden liefst 150.000 dahlia’s verwerkt. Ook de andere groepen uit Sint-Gillis-Dendermonde scoorden bijzonder goed in Blankenberge en haalden allemaal de top vijf. Corsogroep De Anciens eindigde zelfs op de tweede plaats. Wonderland kaapte de vierde plaats weg. (DND)