De Orde der Stalhouders van Sint-Gillis-Dendermonde houden ook dit jaar hun actie “Kleur Sint-Gillis Blauw & Geel”. Aanleiding is de jaarlijkse Bloemencorso en het Peird van Sint-Gillis dat dan mee stapt in de stoet. De Orde roept de inwoners op om op “deze nationale feestdag van Sint-Gillis” de gemeente zo feestelijk en kleurrijk mogelijk te versieren. In blauw en geel, dus. Dat zijn de kleuren van het wapenschild. De Orde deelt ook nu weer prijzen uit aan diegenen die met de mooist versierde gevels of voortuinen uitpakken. De voorbije twee jaar was die eer voor Brigitte Heuvinck uit de Otterstraat. De Orde is benieuwd of er dit jaar iemand is die haar kan overtreffen. Ook voor de mooist versierde horeca- of handelszaak is er een prijs. “Maar we gaan dit jaar nog een stapje verder”, zegt Tony Callaerts van de Orde. “We roepen de inwoners op om ook zichzelf zoveel mogelijk in blauw en geel uit te dossen. Om een handje te helpen verkopen we daarvoor deze keer zelfs exclusieve t-shirts van Sint-Gillis. We hebben honderd exemplaren en ze kosten 15 euro. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar de projecten van de Orde.” Bestellen kan via de website van de Orde. De vzw zal tijdens de rommelmarkt op corsozondag ook met een kraampje aanwezig zijn waar de t-shirts, samen met andere items, te koop zullen zijn. (DND)