De kinderen die de voorbije week deelnamen aan het crea-sportkamp van Dendermonde, leerden vrijdag hoe ze bloemen kunnen steken om bloemenwagens op te bouwen.

De voorbije week organiseerde de sport- en jeugddienst van Dendermonde een crea-sportkamp. Kinderen die er vrijdag aan deelnamen leerden er hoe ze bloemen moeten steken om de wagens op te bouwen die mee doen aan de Bloemencorso. Hiervoor werkte de sport- en jeugddienst samen met het comité van de Bloemencorso.

Stijn De Wolf, verantwoordelijke van de kinder- en jeugdcorso, nam de kinderen een hele dag op sleeptouw en leerde hen de kneepjes van het vak. Met een zeventigtal deelnemers was de workshop alvast een succes. “De kinderen oefenen met bloemen steken op stukken piepschuim”, zegt De Wolf. “Dat gebeurt ook zo als grote bloemenwagens worden gebouwd. Voor ons is een workshop als dit ideaal om promotie te maken voor de corso en eventueel nieuw talent warm te maken om zich later ook te engageren voor het gebeuren.”

Begin september vindt de 67ste Bloemencorso van plaats. Thema dit jaar is ‘continenten’. (DND)