De corsosteden, waaronder Blankenberge, gaan gezamenlijk promotie voeren voor hun bloemenstoeten. Ze hebben voor elke corsostad een aparte postkaart gemaakt.

De Vlaamse corsosteden Blankenberge, Loenhout, Ternat, Wommelgem en Sint-Gillis-bij-Dendermonde en het Nederlandse Zundert zijn sinds 2013 erkent als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Ze bundelen ook de krachten om de traditie van de bloemencorso’s te bewaren. Dit resulteerde onder meer in een gemeenschappelijke website (www.bloemencorso.eu). “Nu is er ook voor elke corsostad een postkaart met een typische uitnodigende foto van de stoet en de link naar de website. De postkaarten werden in hoge oplage gedrukt en tussen de zes steden onderling uitgewisseld”, aldus toerismeschepen Philip Konings (Open Vld) van Blankenberge. “Het bloemencorso van Blankenberge brengt elke jaar tienduizenden bezoekers naar onze stad. Via het samenwerkingsverband met de andere corsosteden kunnen we dit topevenement nog meer in de aandacht brengen in Vlaanderen en Nederland.” De onthulling van de postkaarten gebeurde niet toevallig tijdens de ‘Alles-voor-stoeten- beurs’ in Blankenberge. Daar kon je alles leren over het maken van wagens en kledij voor stoeten. (JVRB)