De huidige en toekomstige wagenbouwers van de corsogroepen in Sint-Gillis konden afgelopen weekend deelnemen aan workshops lassen en piepschuim snijden.

“Het is de eerste keer dat we de workshops houden”, zegt regisseur van het Bloemencorso Bram Buytaert. “En met succes. We hebben toplesgevers waar heel wat mensen op afkwamen, waaronder veel jongeren die de kneepjes van het vak willen leren. En dat is belangrijk, want zij zijn de toekomst.”

De workshops vonden plaats in de hallen in de Kerselarenbrugwegel. “We hadden Tim Buggenhout, die iedereen die het wilde leerde lassen, meester-lasser Bart Colman, André Baert, die iedereen met interesse leerde tekenen, en Stefaan Roels, die de deel nemers iets bijbracht over beeldhouwen in piepschuim”, vertelt Buytaert.

In het bewerken van piepschuim waren Yentl (14) en Tiemen (16) D’Hollander erg geïnteresseerd. “We hebben al enorm veel geleerd”, zeggen ze. “De voorbije jaren maakte we al drie wagens voor de kindercorso, maar we willen beter worden en doorgroeien naar de corso voor volwassenen. Zo willen we de Boonwijk op de kaart te zetten. We hebben daarom de groep ‘De Boonwijkvrienden’ opgericht. De laatste jaren had dat deel van Sint-Gillis geen groep meer die deelnam aan de stoet, en dat willen wij veranderen. Daarom willen we graag veel opsteken van de ervaren mensen.” (svov)