Het Corsocomité van Sint-Gillis-Dendermonde, dat jaarlijks de Bloemencorso in Sint-Gillis organiseert, gaat op zoek naar nieuw ontwerperstalent. Daarvoor doet het comité een beroep op de leerlingen van het Oscar Romerocollege.

Alle scholieren hebben de uitdaging gekregen om een bloemenwagen te ontwerpen. Dat moet gebeuren rond het thema ‘continenten’. “De leerlingen kunnen werken met voorstelling van mensen, dieren en bouwstijl om hun continent duidelijk te maken”, zegt het comité. “De samenstelling moet in één oogopslag duidelijk maken welk werelddeel de wagen voorstelt.”

Met de klas

De jongeren kunnen alleen of met de hele klas een wagen ontwerpen. De inzendingen moeten voor het einde van de deze maand bij het Corsocomité binnen zijn. De winnaars worden op 12 mei bekend gemaakt. Zij verdienen cinematickets.

Winnaar in corso

Het winnend ontwerp wordt gerealiseerd als bloemenwagen om deel te nemen aan de Bloemencorso. Die vindt plaats op zondag 3 september. (DND)